BVBA Keurslager Derycker
Torhoutsesteenweg 46,
8400 Oostende
BTW BE0716.938.678
Title Image

Planning

Keurslager Derycker

Wij zijn trots op ons werk !

(H)eerlijk vlees van bij ONS

Wat in 1975 begon met het verwezenlijken van de kinderdroom van Derycker Roger om iets met dieren te doen werd realiteit met de aanschaf van een weide (3.5ha) nabij het ouderlijke huis te Houtave (Brugge). Daar is het begonnen als hobby met het afmesten van enkele runderen voor de toen nog eigen slagerij. En wat bij enkele begon is nu een boerderij met gemiddeld een 100 tal runderen per jaar. Daar de hoeveelheid jaarlijks groter werd is dan in 1980 nog een extra weide (2.5ha) bijgekomen te Leffinge waar nu de boerderij gevestigd is.

Wat Roger in de slagerij verkocht kon hij daardoor nu in de praktijk toepassen, “1ste keus rundvlees wit-blauw vrouwelijk ras met een constante kwalitatieve voeding, goede verzorging en 100% hormonenvrij”.

Nu worden de runderen ook zelf getransporteerd naar het slachthuis wat de kwaliteit enkel maar ten goede kan komen. (door dieren op een slechte wijze te behandelen worden ze gestresseerd wat tot een minder mals vlees resulteert, en door erop te slaan zoals de welbekende filmpjes uit de veemarkten verkrijgt men bloedstortingen wat tot plaatselijke onverkoopbaarheid van die stukken teweeg brengt).