BVBA Keurslager Derycker
Torhoutsesteenweg 46,
8400 Oostende
BTW BE0716.938.678
Title Image

Geschiedenis

Keurslager Derycker

Anno 1877

Pieter Joannes Tratsaert verhuist van Stene naar de Chaussée de Thourout 42 om er zijn wagenmakersberoep uit te oefenen. In die tijd was dat nog maar het prille begin van de uitbreiding van de Koningin der badsteden, want rondom lagen nog velden en weiden waarvan de vroegere Veldstraat – nu de Jules Peurquartstraat – nu nog getuigt. Het huis had een brede poort met werkplaats en stallingen.

1
2

Anno 1909

Pieter Joannes Tratsaert overlijdt en de dochter zette samen met haar man het wagenbedrijf verder die later de Chevrolet garage Seghers werd. Het gebouw werd opgesplitst in 2 delen waarin het ander deel zoon Henri startte met de huidige slagerij en die genoot al snel een goede faam waarvan ook de Koninklijke familie op de hoogte was. S.A.R.Charles de Belgique bevoorraadde zich hier. (In die tijd bestonden frigo’s nog niet en werd het vlees bewaard in de kelder in grote kasten met ijsblokken.)

Anno 1922

Pieter Joannes Tratsaert overlijdt en de dochter zette samen met haar man het wagenbedrijf verder die later de Chevrolet garage Seghers werd. Het gebouw werd opgesplitst in 2 delen waarin het ander deel zoon Henri startte met de huidige slagerij en die genoot al snel een goede faam waarvan ook de Koninklijke familie op de hoogte was. S.A.R.Charles de Belgique bevoorraadde zich hier. (In die tijd bestonden frigo’s nog niet en werd het vlees bewaard in de kelder in grote kasten met ijsblokken.)

3
6

Anno 1958

Een verbouwing drong zich een eerste keer op. De winkel werd vergroot en een gekoelde toonbank geïnstalleerd en plechtig geopend door de toenmalige burgemeester Piers.

Anno 1970

Na ruim 60 jaar Tratsaert zette het echtpaar “Derycker Roger – Verhelst Rita” op 1 juli de zaak verder. De toenmalige slagerij bestond nog voornamelijk uit leveringen aan hotels, restaurants, verzorgingsinstellingen en scholen. Dus in die beginjaren was een uitbreiding van het winkelcliënteel van het grootste belang.

7
10

Anno 1975

Als landbouwerszoon zat de boerenstiel bij Roger in het bloed en zodoende werd als hobby gestart met het vetmesten van runderen ‘vrouwelijke dikbil runderen’ voor de eigen zaak. Wat een uit de hand gelopen hobby werd en uitgroeide tot een heuse hoeve met gemiddeld een 100 tal runderen per jaar en waardoor er niets van rundvlees extern nog werd aangekocht. Enkel de beste werden gehouden voor eigen zaak en de rest werd doorverkocht aan de vleesgroothandel. Tijdens de beginjaren werden nog regelmatig prijskampen georganiseerd waarop vader regelmatig met de eerste en ereprijzen aan de haal ging.

Anno 1978

De winkel begon te klein te worden door de uitbreiding van het assortiment en een aanpassing van de zaak werd dan ook weer uitgevoerd.

13
8

Anno 1990

Doordat de werkmethodes en de wetgevingen strenger werden is de werkplaats dat jaar ook aangepast aan de toenmalige eisen en verwachtingen.

Anno 1999

Dit is het eerste jaar dat tijdens de braderie ‘het 1ste weekend van augustus’ enkele levende runderen voor de slagerij geplaatst werden. Dat gaf veel positieve reacties bij de bezoekers waarvan sommige nog nooit van dichtbij een levend rund gezien hadden.

media1
12

Anno 2000

Na 30 jaar de zaak te hebben geleid werd de zaak overgenomen door de oudste zoon Kris, die van opleiding 4jaar slagersschool te Diksmuide, daarna leercontract in Brussel, thuis en vervolgens bij collega’s verspreid over West-Vlaanderen zijn beroep heeft geleerd, vervolmakingen in charcuterie, traiteur, enz. maken dat de zaak weer met de laatste trends in verse en bereide maaltijden up-to-date is.

In juni hebben we hier de grote werken ingezet en de zaak van aan de voordeur tot aan de achterste muur volledig vernieuwd. Dit ging gepaard met 6 weken gedwongen sluiting. Maar het resultaat mag er wezen, terug aangepast zijn aan de noden en de wetgeving van de tijd, vereenvoudigd het werk.

Anno 2002

Op 1 december 2001 zijn we dan aangesloten bij de vereniging van de Belgische Keurslagers (nadat Kris in Brussel en Bredene de vereniging heeft leren kennen) maar door de omschakeling van de Belgische frank naar de Euro op 1 januari 2002 is er dan besloten om het in de winkel pas kenbaar te maken op 1 maart. De vereniging bestaat ervoor om actief informatie en steun te verlenen aan haar leden (+ 200 Belgische keurslagers verdeeld over het Vlaamse en het Brusselse gewest) met haar spreekwoord KWALITEIT ELKE DAG OPNIEUW wat zeker al werd toegepast kon nu ook bewezen worden door de externe jaarlijkse onaangekondigde controle op meer dan 200 punten om het label te mogen dragen.

5
DSC00077

Anno 2006

Daar de informatiesering, alsmaar meer een must werd, ging dan ook een eigen website online en dit in juli. Het is de bedoeling om dit als een instrument te gebruiken waarmee de klanten geïnformeerd worden over de nieuwste ontwikkelingen in onze keurslagerij.

Anno 2007 – 2008

De zaak is verhuist naar het nieuwe gebouw net naast het oude waarna deze ook werd afgebroken om de rest van de nieuwbouw te vervolledigen. tijdens dat de ruwbouw nog volop bezig was werd al begonnen met de beschikbare ruimte in te richten die ook over een afzonderlijke ingang beschikt voor het lossen van de goederen. De nieuwe inrichting voldoet aan de laatste eisen qua voedselveiligheid en HACCP.

nieuwbouw1
_DSF1433

Anno 2008

Aanschaf van een computergestuurde mengmachiene met geïntegreerde koeling en vacuum. Door tijdens het mengen de temperatuur zo laag mogelijk te houden word een veel verser eindprodukt bekomen, wat de bewaring optimaal houd.

Anno 2009

Aanschaf van een volautomatische gehaktmolen. het gehakt moet niet meer manueel in de trechter gevoerd worden maar word met een systeem van slakken in polyethyleen aangevoerd naar de messen wat veel hygiënischer + de temperatuur van de door te malen grondstof ook koeler houd.

_DSF1752
10

Anno 2011

Koeling in de werkplaats is gerealiseerd. Dit brengt terug een betere bewaring van het te bewerken gamma als resultaat. De koeling is voorzien van luchtkanalen welke aan het plafond over de volledige werkplaats de koude voorziet.

Anno 2013

Met een bus vol klanten richting het kuipje in Gent voor de Keurslagers slagers parade (keurslagers bestaan 30 jaar in België)
Via een kraslotenactie werden 25 koppels uitgeloot om met ons naar het Kuipje in Gent te gaan met de autocar.
op de bus werden er nog hapjes en drankjes uitgedeeld.
Een aangekomen was het één groot feest met zeer veel ambiance.
En optredens van menig Vlaamse schlager artiesten.

8
sinterklaastekeningen

Anno 2014

In mei zijn we er even tussenuit om de winkel eens terug op te frissen.
Een likje verf en een nieuw accent kleurtje.
Een grote verbetering naar hygiëne tijdens het bedienen in de winkel is de komst van de cashbox.
Hygiënisch, correct, snel en veilig voor het ontvangen en terug geven van cash geld.

wat de toekomst nog te bieden heeft dat weten we niet maar wat we wel weten is,
Bij Keurslager Derycker komt “Kwaliteit Elke Dag Opnieuw!, op de eerste plaats!